Onze code in de cloud!

< Nieuwsartikel >

24 mei 2017

We krijgen wel eens de vraag… Hoe werken jullie precies als het gaat om coderen? Graag vertellen we er hier iets meer over.

Al sinds 2014 werken we gezamenlijk met GIT, net als vele andere ontwikkelaars overigens. GIT is een versiebeheerssysteem in de cloud voor software en stelt de ontwikkelaars binnen Topsite in staat gezamenlijk te werken aan een project. Met GIT worden echt alle wijzigingen opgeslagen en kun men dus zien wie wat wanneer heeft gedaan. Dit komt dan ook weer ten goede van de het interne development proces.

Omdat vaak meerdere ontwikkelaar aan een project werken wordt de code vaak door de ander gezien en kan er worden bijgestuurd. Dit komt dan zeer zeker de kwaliteit ten goede.

Een ander groot voordeel is dat we hiermee goed kunnen werken met een ontwikkelomgeving. We kunnen gemakkelijk een nieuwe ‘branche’ maken zodat de huidige website (master) niet in gevaar komt.

De code wordt opgeslagen in de cloud. Naast dat dit op serverniveau ook dagelijks wordt gedaan hebben we daarmee altijd een backup van de programmeercode.

Bij Topsite kunnen we niet meer zonder deze techniek en het bevordert absoluut de kwaliteit van een internetoplossing. Weg met het ouderwets FTP-en van website met de nodige fouten die daardoor ontstaan.